Högsäsongen för grillning går mot sitt slut,
men än är det inte försent. Hoppas jag!
När man grillar är det viktigt att ha grilltången
i ett stadigt grepp och grill-ölen i motsatt hand
för att behålla balansen. Fokus på grillen,
temperaturen och att vända köttbitarna.
men än är det inte försent. Hoppas jag!
När man grillar är det viktigt att ha grilltången
i ett stadigt grepp och grill-ölen i motsatt hand
för att behålla balansen. Fokus på grillen,
temperaturen och att vända köttbitarna.
Om grillningen och grill-ölen intas
utomhus så pågår samtidigt ett annat,
minst lika krävande arbete inomhus...
I köket måste man ha lätta fötter för att hålla
ordning på tilltugg, sallader, såser, pasta,
potatis, efterrätt, dukning, diskning...
ordning på tilltugg, sallader, såser, pasta,
potatis, efterrätt, dukning, diskning...
Allt ska plockas fram, blandas, hackas,
malas och slutligen bäras ut.
Grillning är ett lagarbete.malas och slutligen bäras ut.
Ja, ja, nu ska jag inte låtsas vara martyr
och påstå att jag inte trivs inne i köket.
Matlagningsvinet gör hackandet till ett
sant nöje. Men då får det absolut inte
hällas i maten! Skål!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar