Vad kan väl vara viktigare just nu än att
utse det BÄSTA höstvinet? Som passar
till höstmat som soppor och grytor!
utse det BÄSTA höstvinet? Som passar
till höstmat som soppor och grytor!
Min kvalificerade gissning är att höstens bästa
vin är rött! Kylt vitt vin, med vissa undantag,
(se inlägg från förra fredagen) eller ännu värre,
rosé, är inte att tänka på denna årstiden!
(se inlägg från förra fredagen) eller ännu värre,
rosé, är inte att tänka på denna årstiden!
Men, det duger inte att gissa. Givetvis måste man basera detta
viktiga val på fakta! Då krävs det att man samlar kompetensen.
De säkra vinkännarna, med åratal av träning bakom sig.
De som skiljer på smaken av vanilj och skumbanan...
Som har det rätta vokabuläret för att beskriva smak och doft:
"Brända mandlar"
"Utsökt jordighet"
"Insuttet läder"
"Kurragömma i skogen"
"Doft av skitiga lakan"
Jag själv (som normalt sett inte saknar ord) ska koncentrera mig på
att bedöma det allra viktigaste (för dukningen). Nämligen etiketten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar