Äntligen - min blogg är född!!!
Nu ska jag bara komma på vad jag ska skriva om!!?
Men om jag kan prata utan att ha något att säga, så ska jag nog kunna fylla en blogg utan att ha något att skriva...
Så fram med skämskudden, eller tryck på krysset i övre högra hörnet...

fredag 8 januari 2021

Time to wine!

Fredag igen! För andra gången denna vecka!

Bra start på det nya året och en mjuk övergång till 

vardagen efter nästan 2 veckor av "lördag hela veckan".

Så i tisdags var det ”lillfredag” och tillfälle att 

dränka alla sorger i vin äta och dricka gott. 


Eftersom att vi - än så länge - har smak- och luktsinne 

i behåll, hade vi en digital vinprovning - via Teams.

(Jag är alltid digital när jag provar vin, det är "etta eller nolla", 

antingen "gott" eller "jättegott" vin...)


Vi har lång erfarenhet av vinprovning -

då vi provat viner tillsammans sen 1997.

På den gamla goda tiden kunde vi även skarva med andra 

drycker under en kväll. Men det har jag inget minne av...


Allting är alltså mycket seriöst, med noggrann bedömning av 

vinets etikett, färg, doft (lukt?), smak (och eventuell bismak?).

Efter noggrann analys ger vi vinet ett omdöme.

Men efter ytterligare några timmar (läs: glas)

så är det vinet som ger mig dåligt omdöme...


Jag vet inte om det berodde på att vi inte provade

vin alls under 2020 (då vi bara hällde i oss...) eller

om det var ovanan att ha mötet digitalt, men 

vi glömde den allra viktigaste delen i hela proceduren!

Vi GLÖMDE kolla Facit!


Det är ju när vi kollar systembolagets beskrivning av 

vinet som vi får reda på dess rätta karaktär.

Var vinet stramt, strävt, mustigt, fruktigt eller bärigt?

Var det nyanserat eller fylligt?

Smakade det vanilj, kaffe, choklad, kanel, nejlika, örter

svarta vinbär, mörka körsbär, björnbär, russin eller lakrits?


Med facit i hand kan jag säga att jag vaknade på 

Trettondagen och såg ut som ett Lakritstroll...

Utan att veta vad vinerna smakat EGENTLIGEN...


Men maten vi serverade till vinet smakade bra!

En mustig köttgryta som puttrat länge,

smaksatt med timjan och lingon. Mums!


Behöver ni ett husmorstips om hur man bäst tar hand om

sina färska örter, så kan jag dessvärre inte hjälpa till.

Men jag kan med säkerhet säga hur man INTE ska förvara 

färsk timjan. Man ska inte lägga den längst ner i shoppingkassen 

- under en hel fryst kyckling och övriga kyl- och frysvaror...

Så snabbt och lätt ordnar man sin egen frystorkade timjan!


Känns bra att jag fortfarande har så mycket att lära om vin och matlagning.

Jag ser redan fram emot nästa prövning!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar